Версія для друку

Депутатський запит щодо збереження спортивного стадіону по вул. Панча, 12-15

До мене, як депутата Львівської міської ради, звернулися мешканці вулиці Панча та прилеглих вулиць щодо наміру забудови спортивного стадіону, що на вул. Панча.

На давніших редакціях Генерального плану м. Львова вказана земельна ділянка позначена як стадіон. Однак пізніше, під час внесення змін до генерального плану м. Львова, цю ділянку було віднесено до земель житлової забудови, а згодом надано у постійне користування Львівській обласній державній телерадіокампанії для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Проте на цьому місці завжди був і є зараз стадіон, де постійно займається молодь, відбуваються футбольні турніри. Стадіон є місцем відпочинку та заняття спортом для багатьох мешканців навколишніх будинків. Так, під зверненням щодо збереження стадіону свої підписи поставили близько 800 громадян.
Варто звернути увагу на те, що мешканці навколишніх будинків категорично проти забудови стадіону і готові до рішучих дії та акцій громадського протесту. Тим більше, що відведення цієї ділянки під будівництво відбулося не зовсім законно.

Так, відповідно до ст. 48 Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, існуюча мережа державних і комунальних закладів фізичної культури та спорту не може бути скорочена без згоди центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури і спорту. Крім цього, відповідно до п. 1 Постанови Верховної Ради України № 66-V від 03.08.2006 р., вважається неприпустимим закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст. 13, 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

ПРОШУ:

1. Дослухатся до думки близько 800 мешканців цього мікрорайону та не допустити забудови стадіону;
2. Запропонувати Львівській обласній державній телерадіокампанії альтернативну рівноцінну земельну ділянку для будівництва житлового будинку;
3. Внести зміни до генерального плану м. Львова, віднісши вказану земельну ділянку до земель для культурно-оздоровчих потреб, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей (код виду цільового призначення 10.08).

Відповідь прошу надати у 10-тиденний строк за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, каб.228.