×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Статуті Львова треба прописати механізм участі громади у самоврядуванні міста, – Веремчук

У новому Статуті територіальної громади Львова має бути чітко закріплена процедура впливу громади на процеси у місті.На цьому наголосив голова фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук у коментарі для газети «Львівська Пошта».
Депутати фракції переконані, у документі повинно йти про те, що певна частина бюджету розвитку має визначатися громадськими організаціями та активістами.
Зазначимо, зараз у Львові фахівці працюють над новим Статутом територіальної громади міста. Раніше документ приймали ще у 2010-му році. Але тоді він не набув чинності через судові процеси.
«Цей Статут мав би давати розширені можливості самим громадянам, щоб вони могли не просто звертатися, не просто щось просити у міської ради, а мали чітку процедуру, як реалізувати свої ідеї, вимоги», – наголосив депутат.
Валерій Веремчук вимагає прописати у документі момент, щоб важливі для міста рішення приймалися не лише мером чи чиновниками, а й громадою.
«Проблеми поганого запаху в місті чи будівництва садочків, питання брати чи не брати чергові 10 млн єврокредиту на електронний квиток мали би вирішуватися разом із громадою. Статут мав би це закріпити», – наголосив Валерій Веремчук.