Версія для друку

Депутатський запит щодо реалізації спільної програми на придбання обладнання для лікарні «ОХМАТДИТ»

Як депутат Львівської міської ради, від імені львівських батьків, діти яких лікуються в дитячій лікарні «ОХМАТДИТ», та нашої фракції УГП, звертаюсь до Вас за підтримкою. Справа в тому, що дитяча реанімація  Львівської обласної дитячої клінічної  лікарні «ОХМАТДИТ» перебуває у критичній ситуації -  є нагальна потреба у придбанні щонайменше двох апаратах штучної вентиляції легень Hamilton C1!

За інформацією від в.о.головного лікаря цієї лікарні, адміністрація протягом кількох років звертаються до Головного управління охорони здоров’я ЛОДА з проханням виділити кошти для придбання апарату штучної вентиляції легень, проте реакції жодної.

На сьогодні в лікарні перебуває на лікуванні 423 дитини, з яких 218 мешканці Львівської області, а 205 мешканці міста Львова.

В той час, коли депутати міста та області визначили для себе пріоритетними напрямками будівництво та ремонти доріг, життя і здоров’я наших дітей та людей в цілому залишилося поза увагою.

Варто нагадати, що ст. 3 Конституції України визначає, що Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, а згідно з ст. 12 Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я” від 19.11.1992 охорона здоров’я мала б визначатися одним із пріоритетних напрямів державної політики та одним із основних факторів національної безпеки країни.

Однак, просто зараз в цій лікарні лежить маленька дитина, підключена до старого апарата, який може вийти з ладу в будь-який момент і від роботи якого залежить життя цієї маленької дитини.

З огляду на викладене та керуючись ст. ст. 19, 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», а також у відповідності до ст. 21 Регламенту

ПРОШУ:

 1.Вжити належних заходів для забезпечення розробки спільної програми щодо співфінансування з міського та обласного бюджетів коштів у сумі 1 200 000 грн. на придбання двох апаратів штучної вентиляції легень Hamilton C1 для забезпечення дитячої реанімації Львівської обласної дитячої клінічної  лікарні «ОХМАТДИТ».

 2.Вжити належних заходів щодо виділення вищевказаної суми з відповідних бюджетів та її цільового використання у найкоротші строки.

Письмову відповідь про результат розгляду даного запиту, прийняті рішення і особливо вжиті заходи з наданням підтверджуючих документів прошу надіслати у 10-тиденний строк за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, каб.227 та копію на електронну адресу: [email protected].

Ігор Дякович