Версія для друку

Сергій Івах вимагає перенести несанкціоновані кінцеві зупинки автобусних маршрутів з історичної частини міста

Площа Святого Теодора розташована в історичному середмісті Львова. За свідченнями археологів, саме тут король Данило заснував нове місто Львів. На цій площі колись була дерев’яна церква Святого Теодора, а зараз неподалік знаходиться стародавня синагога.


Втім, зі слів секретаря комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Сергія Іваха, містяни не знайдуть згадок про цю площу в туристичних маршрутах Львова, позаяк вона перебуває у вкрай занедбаному стані. Крім цього, на площі Святого Теодора виникли несанкціоновані кінцеві зупинки маршруток приміського сполучення №104, №151 та №348. Також встановленні кінцеві зупинки автобусних маршрутів №8 та №22.
«Площа Святого Теодора не пристосована до появи великої кількості людей, які там з’явились після встановлення зупинок міжміського сполучення, тому з часом вона перетворилась на суцільний смітник. Мешканці з навколишніх будинків занепокоєні антисанітарією, що панує на вулицях та під’їздах, які використовуються як громадські вбиральні. Тож вони неодноразово звертались з проханням зупинити це свавілля і перенести зупинки в інше місце».
Натомість управління транспорту, як повідомив депутат, обмежується формальними відписками і лише обіцяє колись вирішити цю проблему.
На думку Сергія Іваха, розв’язати проблему можна, перенісши кінцеві зупинки автобусних маршрутів на вулицю Детька, на якій практично немає житлової забудови. На цей час тривають попередні перемовини з перевізниками.
«Автомобілі, припарковані на площі, кінцеві зупинки маршруток руйнують благоустрій території, створюючи незручності для мешканців. У той самий час, на площі Теодора потрібно облаштувати якісний громадський простір, комфортний для мешканців та привабливий для туристів».