×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

Через відсутність державного фінансування львів’янам можуть відключити тепло- та водопостачання

Погасити борги перед комунальними підприємствами, аби мешканці Львова безперебійно отримували тепло та воду, вимагають від Уряду та Верховної Ради депутати Львівської міської ради.

Відповідне звернення оприлюднив депутат Львівської міської ради фракції «Об’єднання «Самопоміч» Ігор Корончевський. За його словами, від початку 2016 року держава не виділяє дотацій та субвенцій «Львівводоканалу» та «Львівтеплоенерго».

«Львівводоканал» з 2005 року бере участь у централізованих розрахунках з погашення заборгованості перед ПАТ «Львівобленерго» за спожиту електроенергію шляхом залученням субвенцій з державного бюджету. З 2016 року централізовані розрахунки не відбуваються. Однак, ПАТ «Львівобленерго» вимагає від ЛМКП «Львівводоканал» забезпечення 100% розрахунків за спожиту електроенергію, не беручи до уваги затримки держави із фінансування пільг та субсидій», – пояснив депутат.

За його словами, через це було припинено централізоване водопостачання та водовідведення мешканців Залізничного району м. Львова, споживачів міста Городок, сіл Зимна Вода, Лапаївка, Комарно, Бартатів, Керниця.

Близько 40 мільйонів заборгувала держава «Львівтеплоенерго» за погашення пільг та субсидій для населення. Тож комунальне підприємство не може розрахуватись із постачальниками природного газу, а це загрожує припиненням теплопостачання для львів’ян.

«Вважаємо абсолютно неприпустимими обставини, коли через неузгодженість дій центральних органів виконавчої влади та незрозумілого обмеження виділення субвенцій та дотацій з Державного бюджету місцевим, мешканці Львова та області можуть бути відключені від тепло- та водопостачання. Просимо негайно вжити необхідних заходів для виділення передбачених субвенцій та дотацій і надати можливість комунальним підприємствам міста якісно та вчасно надавати послуги мешканцям Львова», – сказано у зверненні.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав депутатів підтримати звернення. «Уряд має працювати в інтересах громадян, а не олігархів. Це абсурдна ситуація, коли комунальні підприємства стають заручниками такої ситуації», – зазначив Андрій Садовий.