×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

УКРОП проти індексації інфляції сплати оренди комунального майна

Під час пленарного засідання фракція УКРОП висловилась проти застосування індексу інфляції для орендарів. Однак, депутати Львівської міської ради не підтримали укропівців. Цьогоріч усі окрім тих, хто підписали угоду про оренду комунального майна з 1 січня 2016 року, платитимуть за оренду більше.

Депутати фракції «Українського об’єднання патріотів - УКРОП» вважають, що місто, яке отримує, до прикладу, від проведення ярмарок лише 9 тисяч гривень, може собі дозволити критично не навантажувати бізнес зайвою оплатою. Відмова від індексації вартуватиме міському бюджету лише 9 млн. грн. за умови індексації 20%.

Однак, більшість у Львівській міській раді переконана, що втрата від надходжень такої суми в міський бюджет на сьогодні - це надмірна розкіш.

Індексація торкнеться лише тих, хто заключив угоду про оренду до 1 січня 2016 року. Ті ж, хто заключили угоди про оренду цього року, від індексації будуть звільнені.

Хоча Законом України «Про державний бюджет України на 2016 рік» зупинено дію норми ст. 10 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» в частині індексації орендної плати.

Минулоріч рівень індексації становив 43 %, у січні цього року 0,9%.

Іван Гринда, депутат львівської міської ради від фракції УКРОП:

Премєр-міністр озвучив очікувану цього року інфляцію на рівні 16%. Ми гадаємо, що її рівень буде вищий. Потрібно шукати інші джерела наповнення бюджету, а не збільшувати податки.