×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 68
Неможливо завантажити XML-файл

Велосипедна мережа: на яких вулицях Львова у 2016 році прокладуть нові велодоріжки

У проекті бюджету розвитку Львова передбачено 10 млн. гривень на суто велодорожні проекти. Що планується зробити за ці кошти і на яких вулицях міста прокладуть нові велосмуги та велодоріжки – про це розповів депутат Львівської міської ради фракції “Об’єднання “Самопоміч”, радник міського голова Львова Олег Шмід.

 “За ці кошти будуть завершені велодоріжки на вулиці Чорновола (від вул. Липинського до вул. Під Дубом) і від Рясного-2 до вулиці Вінниці. Буде реалізовано будівництво велодоріжки на верхній частині вулиці Городоцької (від вул. Ряшівської до вул Чернівецької) і велодоріжки до селища Брюховичі.

 Передбачено також кошти на проектно-кошторисну документацію з будівництва велодоріжки по вулицях Кн.Ольги і Сахарова. Якщо буде достатньо надходжень до міського бюджету протягом року, то, сподіваюся, серед року депутати розглянуть питання про часткове фінансування самого будівництва, щоб проект можна було розпочати вже цього року. Це тільки суто велодорожні проекти.

 Але ще будуватимуться велодоріжки в рамках реконструкцій чи капітальних ремонтів вулиць. Такими вулицями є Богданівська, Садова, Червоної Калини, Сихівська.

 Є ще проекти, що кредитуються ЄБРР - реконструкція вулиці Стуса при будівництві трамваю на Сихів. Там теж будується велодоріжка. Частину велосипедної інфраструктури зроблять районні адміністрації в рамках ремонтів тротуарів”, - повідомив Олег Шмід.

 За словами депутата, програма першої стадії веломережі до 2020 року буде виконана. Нагадаємо, згідно з програмою “Львів 2020”, до 2020 року у місті має бути збудовано 268 км велодоріжок. “У Львові вже є 68 км велодоріжок, тобто, нам щороку треба прокладати 50 км велодоріжок чи велосмуг”, - підсумував Олег Шмід.