×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

Львівські депутати закликають не узаконювати окупацію Донбасу

Сьогодні депутати Львівської міської ради голосуватимуть за звернення до Верховної Ради України щодо неприпустимості внесення змін до Конституції України, які узаконюють особливий статус окупованих територій Донбасу.

 Зокрема, у зверненні сказано: “Надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу не має нічого спільного з децентралізацією і прямо суперечить статті 2 Конституції України, в якій йдеться, що Україна є унітарною державою. Зміни до цієї статті Конституції можуть бути ухвалені виключно на всеукраїнському референдумі всіма громадянами України”.

 “Ми послідовно на усіх рівнях закликаємо парламент не приймати зміни до Конституції в частині децентралізації, адже вони запропоновані на догоду Росії і суперечать національним інтересам України. Під виглядом децентралізації нам фактично пропонують легалізувати окуповані території на Сході країни, амністувати сепаратистів, надати їм право призначати прокурорів, суддів, поліцію, нехтувати статусом української мови як єдиної державної”, - повідомив заступник керівника фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Львівській міській раді Юрій Мельник. 

 Як відомо, аналогічне звернення до Верховної Ради підтримали депутати Львівської обласної ради.