×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 126
Неможливо завантажити XML-файл

Російський алкоголь продають у Львові під виглядом косметичного лосьйону

У львівських продуктових магазинах під виглядом косметичного лосьйону продають настоянки глоду. Рідина містить 70% спирту, через що «лосьйон» слугує дешевим замінником алкоголю, вартістю від 4 до 6 гривень. Із цією проблемою активісти кампанії  «Алкостоп» звернулися до депутатів Львівської міської ради.

«Нам вдалося з’ясувати, що постачає цю настоянку російська компанія із Санкт-Петербургу. Дуже прикро, що у Львові знаходяться посібники окупанта, які руйнують здоров’я наших львів’ян. Закликаємо львівський бізнес бути відповідальнішим», – зазначив заступник голови постійної депутатської комісії ЛМР законності, свободи слова та  депутатської етики  Андрій Шевців.

Зважаючи на те, що настоянка глоду застосовується у лікувальних цілях та містить велику кількість спирту, вона має продаватися виключно в аптеках і з відповідною ліцензією. 

Про цю проблему Андрій Шевців повідомив на апаратній нараді у Львівській міській раді. Аби припинити продаж цих настоянок, мер Львова Андрій Садовий доручив провести спільну нараду із представниками поліції та фіскальної служби. Також мер  розпорядився скерувати заяву до правоохоронних органів у зв’язку із  несанкціонованим продажем алкогольної продукції у магазинах Львова. 

Шевців Андрій Володимирович