×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Версія для друку

Близько 100 школярів Львова пройшли військові навчання «Я - захисник Вітчизни»

b_250_0_16777215_00_images_stories_deputaty_mainpage_Adamyk_udar.jpgУ неділю, 29 березня, у парку « Горіховий Гай» більше 100 старшокласників з 14 шкіл Львова взяли участь у навчальних змаганнях «Я – захисник Вітчизни».
Акцію організували активісти молодіжного крила партії «УДАР Віталія Кличка» спільно з ГФ «Народна Самооборона». Навчання та тренінги для учасників провели 20 інструкторів, серед яких – військові, які брали участь в бойових діях на Сході України в ході АТО, інструктори з рукопашного бою, медичної підготовки.
Вихованці шкіл Львова мали можливість пройти бліц-навчання та майстер класи з рукопашного бою, інструктаж з військової підготовки, навчитись поводитись з вогнепальною зброєю, а також – пройти курси першої медичної допомоги пораненим.
Також, учасники навчань перевірили отримані знання та навики, взявши  участь у змаганнях - відтворенні бою та проходженні лінії перешкод. В ході змагань команда з п’яти чоловік мала виконати завдання та подолати перешкоди на час, знищити противника та підняти прапор на заданій ділянці.
За словами активіста молодіжного крила Львівського УДАРу, організатора акції Андрія Гоя, такі змагання відбуваються уже вдруге, однак на цьому зупинятись не збираються.
«Ми вже вдруге організовуємо тренувальні змагання з військової підготовки для старшокласників Львова. За кілька місяців плануємо знову провести такий захід, але вже для школярів з усієї області. Думаю, такі заходи є дуже актуальними сьогодні. Адже ми розуміємо, що йде війна, і молодь, майбутні захисники нашої вітчизни повинні мати елементарні навики та знання про те, як поводитись в зоні бойових дій», - відзначив організатор.
Як відзначив депутат Львівської міської ради, голова львівського УДАРу Петро Адамик, практика проведення військових навчань для молоді є надзвичайно ефективною: «сьогодні необхідна мобілізація усього українського суспільства, лише так зможемо побороти ворога. Зважаючи на те, що система довійськової підготовки юнаків ще не запрацювала  повномасштабно, альтернативою їй можуть стати  такі добровільні вишколи. Тому ми й надалі будемо сприяти, щоб такі навчання  охоплювали все більшу кількість молоді – Львівської області, в першу чергу».


Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Адамик Петро Михайлович