×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Версія для друку

На Сихові побудують Хресну дорогу та облаштують парк

b_250_0_16777215_00_images_stories_deputaty_6_sklykannya_leshchyshyn.jpg

Львівська міська рада спрямувала більше 1 млн грн. на будівництво доріжок у лісопарку "Зубра", що у Сихівському районі, для подальшого прокладання Хресної дороги та облаштування зони активного відпочинку. Про це під час сесії Львівської міськради повідомив депутат Іван Лещинин.

"У бюджет розвитку міста нам вдалося включити 434 тис. грн.. на проектні роботи і 1 млн. 176 тис. 300 грн. на частину будівельних робіт та облаштування парку. Ця сума – лише перший етап для побудови Хресної дороги, а також облаштування зони активного відпочинку", – зазначив депутат.

За словами Івана Лещишина, ідея будівництва на цій території Хресної дороги виникла кілька років тому у розмові з настоятелем найбільшої Сихівської парафії церкви Різдва Пресвятої Богородиці отцем Орестом Фредином.

"Сихівський ліс буде поділений на дві частини. У центрі парку буде кільце діаметром 400 метрів – це зона тихого відпочинку. Тут прокладуть Хресну дорогу, яка матиме 14 зупинок для парафіян і належатиме до найбільшої на Сихові церкви Пресвятої Богородиці. Сподіваюся, що саме належність парку до цієї церкви забезпечить його функціонування та захистить від вандалізму. Друга частина – зона активного відпочинку. Тут буде прокладене хвилясте велике кільце, яке призначатиметься для активного проведення дозвілля. Навколо нього планується побудова дитячо-спортивних майданчиків. По цілому парку будуть прокладені піші доріжки, освітлення, лавочки та обов'язково урни для сміття", – повідомив  депутат.

Лещишин Іван Ярославович