×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Готель «Власта» у Львові хочуть переобладнати на реабілітаційний центр для військових

Сьогодні, 18 січня комісія фінансів та планування бюджету спільно з комісією охорони здоров’я та соціального захисту провели депутатське засідання.

Депутати звернулися до Прем’єр міністра України Дениса Шмигаля з проханням зняти з продажу львівський готель «Власта» з його подальшою передачею для користування ТМО1.

«Ми з депутатами попросили Прем'єра Шмигаля призупинити аукціон для готелю «Власта», який є у державній власності та забрати це приміщення з переліку об'єктів, які повинні бути приватизованими. А вже після ухвали про можливе прийняття готелю на баланс міста, ми просимо передати приміщення на безоплатній основі Львову», - розповідає депутат фракції «Європейська Солідарність», член комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Володимир Гой.

За словами депутата, готель, який сьогодні належить Міністерству оборони, планують переобладнати для потреб пацієнтів ТМО1.  «Ми заслухали наше ТМО1, які мають на меті створити для внутрішньо-переміщених осіб, для наших військових певний реабілітаційно-проживаючий центр при лікарні.

Після лікування люди потребують відновлення, власне, для цього ініціюють створення центру реабілітації, де облаштують житло для пацієнтів. Крім того, знаю, що є грант на ремонт для ВПО, яким би ми могли скористатися саме для цього приміщення. Ми усі розуміємо, що також до Прем'єра повинен звернутися міський голова з даним клопотанням, тому ми ініціювали скликання позачергового пленарного засідання, аби офіційно від Львівської міської ради подати таке звернення», - додав Володимир Гой.

Нагадаємо, попереднє пленарне засідання Львівської міської ради відбулося 22 грудня 2022 року.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.