×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові досі не запровадили е-квиток, бо чеські підрядники не їдуть в Україну?

Під час чергового засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності ЛМР депутати заслухали інформацію директора департаменту транспорту Олега Забарила щодо стану впровадження електронного квитка у Львові.
 
"Ми намагалися зрозуміти, чому на противагу іншим містам України, для Львова е-квиток виявився таким багатостраждальним", - розповідає депутат фракції "Європейська Солідарність", секретар комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міської ради Володимир Лесик.
 
"Як з'ясувалось із почутих пояснень, головною причиною невпровадження е-квитка у Львові є невиконання чеським підрядником своїх зобов'язань за контрактом, через, начебто, неможливість відрядження до Львова своїх працівників для завершення робіт у зв'язку із війною. Хоча це не заважає приїжджати в Україну та до нашого міста численних закордонних гостей, у тому числі Прем'єра Чехії. Окрім того виявилось, що крім багатомільйонного основного контракту під егідою ЄБРР існує низка так званих допоміжних угод, укладених Львівавтодором які теж не виконані".
 
За словами депутата, комісія підтримала його пропозицію перевірити наявність усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові.
 
"Ми доручили директору департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегу Забарилу надати повну інформацію щодо усіх супутніх договорів при впровадженні е-квитка у Львові. Скільки є таких угод, який їхній бюджет та який стан їхнього виконання? Це спровоковано тим, що львів'яни не розуміють, чому у Львові досі  не запроваджено електронний квиток у транспорті при тому, що витрачено мільйони євро і гривень. А розмови про повноцінне запровадження тривають роками. Сьогодні міські чиновники пояснюють ситуацію форс-мажорними обставинами, оскільки війна. Чи так це? З'ясуємо", - додав Володимир Лесик.
 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.