×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

«Ці речі рятують життя наших бійців», - Валерій Веремчук

Турнікети, бандажі, оклюзійні пов’язки, спальники, намети вкотре прибули до Львова від благодійної організації з Німеччини Bamberg: UA.

Депутат Львівської міської ради, керівник «Народної Самооборони Львівщини» Валерій Веремчук зауважив, що співпраця з німецькими партнерами триває кілька років, а з початком повномасштабної війни вона ще більше посилилась.

«Ми щиро вдячні нашим друзям з Bamberg: UA. Уже не вперше допомогу привезла тендітна дівчина з Нюрнбергу Таня Ерлайн. Її діди через операцію Вісла опинились в Німеччині. Вся її родина не тільки плекає українські традиції, а й активно допомагає Україні. За цей час вона, як сама каже, подолала вже 57 тис кілометрів дороги. Всі ці речі дуже необхідні зараз, адже вони рятують життя наших бійців», - сказав Валерій Веремчук. 

b_654_872_16777215_00_images_sofi_FB_IMG_1666865708413_(1).jpg

Волонтерка Таня Ерлайн розповіла, що після 24 лютого мер Нюрнбергу надав їм безкоштовно склад для зберігання гуманітарної допомоги. Також відкрився ще один склад в Бамбергу. Німці активно допомагають, привозять все необхідне для потребуючих. 

"На початку війни, як тільки ми дали заклик через ЗМІ, вранці біля складу уже чекало двадцять бусів з харчами, одягом, наметами, які зібрали самі люди. Минулого тижня знову просили приносити генератори, спальні мішки, вогнегасники. Багато лікарень передають медичне обладнання, автівки швидкої допомоги. Крім цього, ми збираємо кошти по великих фірмах, фондах. Деякі з них не мають логістики і просять нас закупити все необхідне та перевезти в Україну. А нещодавно німецька школа проводила марафон, на якому зібрали 10 тисяч євро для України, хлопчаки робили синьо-жовті свічки, продавали і теж заробили 3 тисячі євро. І ця підтримка дуже надихає на боротьбу», - зазначила волонтерка.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.