×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

30 дітей з України провели канікули у Німеччині – Вікторія Христенко

30 дітей, які через війну залишилися без одного з батьків, повернулися з двотижневого табору у Фрайбурзі (Німеччина).

Про такий відпочинок для українських дітей домовилася під час робочої поїздки Вікторія Христенко, депутатка фракції «Голосу» у Львівській міській раді. Табір для українських дітей організували за допомоги депутатки міської ради Фрайбурга Анабель Калькройт (Annabelle Kalckreuth) і волонтерки Галини Цьоми, яка також долучилася до його проведення та супроводжувала дітей.

«Діти мали надзвичайно насичені канікули. Перш за все, вони потребували яскравих емоцій, щоб реабілітуватися від війни, та відпочинку перед новим навчальним роком. Такі умови намагалися створити для них», – розповіла Вікторія Христенко.

Вона розраховує, що вийде реалізувати ще не одну подібну ініціативу.

За словами депутатки Львівської міської ради, діти з різних областей України провели у таборі в німецькому Фрайбурзі близько двох тижнів. За цей час вони познайомилися з містом, відвідали величезний спортивний комплекс, де для них організовували різні спортивні події, пообідали з мером міста, відзначили День Незалежності України та відвідали найбільший парку атракціонів Німеччини – Europa-Park.

Протягом усього табору з ними працювали психологи та представники Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.

Вікторія Христенко подякувала департаменту міжнародних зв’язків міської ради Фрайбурга, який допоміг у частковому фінансуванні табору, керівнику готелю Günter Markus, в якому жили українські діти та всім небайдужим німцям.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.