Версія для друку

Замість багатоквартирної забудови на вул. Лазаренка - простір для розвитку дітей та молоді

Таку пропозицію висловив під час засідання заступник голови комісії архітектури Юрій Мартинюк. 
 
На розгляд депутатам було винесено питання про надання ЛМКП “Львівводоканал“ дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (зміна цільового призначення) на вул. Академіка Є. Лазаренка, 25. 
Іншими словами «Львівводоканал» має намір отримати дозвіл на будівництво багатоквартирного будинку для працівників підприємства. 
 
Але тут є два аспекти. По-перше, «Львівводоканал» дотаційне підприємство, на оновлення якого потрібні величезні фінансові вливання міста та кредиторів. 
А, по –друге, у цьому мікрорайоні практично відсутні об’єкти соціальної інфраструктури, як то – садочки, дитячі, спортивні майданчики, ДЮСШ. То чи не логічніше було б скерувати зусилля міста у цьому напрямку? 
 
"Виникає запитання, чи «Львівводоканал» фінансово спроможний на будівництво багатоквартирного будинку з огляду на дотаційність підприємтсва, чи цей тягар впаде на плечі міста? Окрім цього, громада втратить території, які можна використати для створення соціального об'єкту. Відтак комісія архітектури перенесла це питання. Ми запропонували департаменту гуманітарної політики розглянути можливість створення тут об’єкту соціальної інфраструктури для дітей або молоді. Сподіваюсь, нас почують», - зазначив Юрій Мартинюк.
 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.