Версія для друку

Виконком Львівської міськради забрав у дитсадків Львова 1,7 мільйона гривень для приватного закладу

Під час засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради стало відомо про те, що виконавчий комітет на чолі із мером Андрієм Садовим фінансує приватні заклади Львова за рахунок комунальних садочків.

Депутати обурені таким рішенням виконавчих органів, запевняє депутатка фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді Олена Пелех.

«Як нам стало відомо, 4 червня виконавчий комітет передав 1 700 000 гривень приватному закладу «Молодіжний навчальний центр імені святого Івана Боско» за рахунок фінансування закладів дошкільної освіти.

Для мене як депутата незрозуміло, чому виконавчий комітет Львівської міськради фінансує приватні заклади. Більше того, за рахунок комунальних садочків», - Олена Пелех.

Додамо, у власному дописі на своїй сторінці у Фейсбуку Олена Пелех закликала батьків надати інформацію щодо сплати благодійних внесків з видом призначення у комунальних закладах дошкільної освіти (комунальних садочках). Обгрунтовуючи це тим, що інформація потрібна їй для подальшого звернення у правоохоронні органи.

За даними з відкритого доступу, Молодіжний навчальний центр імені святого Івана Боско має навчальний корпус, навчальні майстерні, медпункт, їдальню, бібліотеку, спортивний зал, спортивний майданчик. Також є земельна ділянка площею 7273 м.кв.

У Львові тим часом діє понад 100 комунальних дитсадків.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.