×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Позитивні новини для бізнесу

З ініціативи комісії підприємництва міська рада запровадила зміни до ухвали «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». 

Як розповів член комісії, депутат фракції ВАРТА Орест Печенко, у минулому році цей податок міська рада суттєво підняла до 1,5 %, адже було певне зростання економіки та капіталізації нерухомості.

«Втім, зараз у час війни для багатьох підприємців ці суми є надто великі, позаяк багато приміщень простоюють. Тож ми пропонуємо для того, щоб підтримати львівський бізнес, повернутись до попередньої ставки і ввести пільговий показник на наступний рік – 1 %, а для промислових приміщень буде пільгова ставка - 0.1%», - зазначив Орест Печенко.

Додамо, що у період воєнного стану підприємцям громади пропонують також ваучери на релокацію у розмірі до 100 тис грн, компенсаційні ваучери - до 300 тис грн та інвестиційні – до 500 тис грн.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.