Версія для друку

"Медицина вимагає дофінансування"- Валерій Веремчук

Комісія охорони здоров’я та соціального захисту розглянула звернення управління охорони здоров’я про виділення коштів у сумі 10 млн 959 тис грн на виконання заходів Міської програми «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2017-2022 роки». 
 
Голова комісії Валерій Веремчук повідомив, що на розгляд надійшла низка  звернень від управління охорони здоров’я ЛМР про дофінансування деяких програм. 
За його словами, кошти потрібні, перш за все, на закупівлю сучасного медичного обладнання, адже за останні місяці в рази збільшилась кількість хворих, які потребують нейрохірургічного, онкологічного лікування. 
 
«Через повномасштабну агресію рф багато лікарень в Україні знищено і зруйновано. Відтак на львівські лікарні збільшилось навантаження і, відповідно, підвищились видатки на оплату електроенергії, інших комунальних послуг. Відтак потребуємо більше 10 млн грн, щоб покрити ці потреби. Також на понад 10 млн грн ми збільшили фінансування на лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань, позаяк кількість інфарктів, інсультів теж збільшилась», - зазначив Валерій Веремчук. 
Також члени комісії заслухали звернення про необхідність повної оплати за  медобладнання, на яке було закладене часткове фінансування.  
 
«Ці рішення всі колеги одноголосно підтримали. Розуміємо, що деякі програми цього року через ситуацію в країні виконуватись не будуть, тож знайти ці кошти зможемо з тих проектів, які планувались, але не будуть реалізовані. Крім цього, поточного тижня відбуватиметься засідання комісії фінансів та сесія ЛМР. Тож ми сподіваємось, що колеги-депутати, виконавчі органи попрацюють і зможуть віднайти необхідні кошти, щоб медицина у Львові безперебійно працювала і надавала першу допомогу усім, хто цього потребує», - резюмував Валерій Веремчук.
 
 
Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.