Версія для друку

«Північна об’їзна суттєво розвантажить об'їзну, якою щодня проїжджає 30 тисяч авто»- Юрій Лукашевський

Цього тижня у Львівській обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч, на якій обговорювали поточний стан реконструкції існуючої об'їзної дороги Львова та початок будівництва Північної частини кільця (зі сторони Бірок).

 Будівництво Північної частини:

- служба автомобільних доріг у Львівській області  уже має готовий проєкт будівництва автомагістралі від — с.Бірки до с.Малі Підліски, і зараз чекає на експертизу від ЄБРР, який має надати кредит на цей об'єкт. Орієнтовна вартість будівництва - близько 11 млрд грн.;

- будівництво дороги має розпочатися після погодження умов кредиту цього року і завершити його планують приблизно за 4 роки;

- усі ключові ділянки для будівництва дороги — викуплені й готові до робіт. Загальна протяжність дороги близько 23 км;

- північна об’їзна має суттєво розвантажити південну, якою вже зараз щодня проїжджає близько 30 тисяч машини;

- проект передбачає будівництво трьох транспортних розв'язок: поблизу с.Бірки, біля с.Гряда та с.Малі Підліски.

 Реконструкція Південної частини:

- головні плани — усунення лівих поворотів та у деяких місцях розширення дороги;

- найбільші труднощі, аби втілити цей задум — викуп ділянок поблизу кільцевої, які в останні роки щедро роздали у місцевих радах Рясне-Руської та Рудно. Оскільки власники ділянок позмінювали цільове призначення, ділянки стали суттєво дорожчими.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.