×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Олекса Возняк про результати Програми ваучерної підтримки малого та середнього бізнесу

У Львові підсумували  реалізацію Програми ваучерної підтримки малого та середнього бізнесу. За рік її реалізації підприємці отримали понад 1 мільйон гривень, але щоб Програма стала ефективнішою, потрібно внести зміни, зокрема більше займатися інформуванням про умови та строки конкурсу. Про це розповів Олекса Возняк, депутат фракції «Голос», один з ініціаторів Програми.

 За його словами, Програму ваучерної підтримки підприємців у Львові почали реалізовувати минулого року. Ця Програма дає змогу львівським підприємцям отримати безповоротну фінансову допомогу в розмірі від 25 до 100 тисяч гривень з міського бюджету. Загалом за рік реалізації Програми у Львові підприємці отримали понад 1 мільйон гривень.

 «Мені, як одному з ініціаторів Програми, ознайомившись з результатами підприємців, було приємно бачити ефективність ваучерної підтримки. Зауважу, що підприємці отримали можливість у формі ваучера відшкодувати вартість послуг від зовнішніх підрядників. Зокрема, аби покращити бізнес-процеси своїх підприємств та можливість швидше розвиватись, підприємці скористались ваучерами на маркетинг, енергозбереження та на виставково-ярмаркову діяльність», – пояснив Олекса Возняк.

 Депутат порекомендував внести низку змін у Програму для того, щоб вона була ефективнішою.

 «Усі учасники Програми зауважили, що підтримка з боку міської ради є важливою не лише в плані фінансовому, а й репутаційному. Бо бізнес, який підтримує влада, викликає впевненість та довіру, як у потенційних партнерів, так і в клієнтів. Тому спільно нам варто працювати у цьому напрямку та сприяти інформуванню про історії успіху та зміни від учасників Програми. Це також допоможе в майбутньому залучити нових підприємців до участі у Конкурсі», – зауважив він.

 Крім того, він запропонував більше інформувати про умови Конкурсу, відбір та перебіг Програми – це буде сприяти прозорості та викликатиме довіру у більшої кількості підприємців, які до цього не наважувались скористатись ваучерною підтримкою від міської ради. Важливо також, щоб конкурс мав сталі та чіткі дати проведення, щоби підприємці заздалегідь розуміли, коли можуть подаватись на Програму.

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.