Версія для друку

Чому затримують ремонтні роботи будинків ОСББ?

Ви подали заявку на проведення ремонту в межах програми підтримки ОСББ?

І він досі не розпочався або ж довго триває?

Депутатка «ВАРТИ» у Львівській міській раді Неля Васюта на пленарному засіданні звернулась із пропозицією вдосконалити Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків та ОСББ, що списані з балансу комунальних підприємств у проведенні невідкладного ремонту, капітального ремонту, реконструкції, ремонтно-реставраційних робіт спільного майна у багатоквартирних будинках міста Львова на 2019-2023 роки.

Вона розповідає, що деякі будинки, які ще у кінці минулого 2020 року подали заявки на капремонт і пройшли погодження комісій, змогли тільки нещодавно розпочати ремонтні роботи, які тривають досі.

І якщо ремонт сантехнічних чи електричних мереж справді можна проводити у осінньо-зимовий період, то виконання  ремонту покрівлі у листопаді-грудні може понизити якість виконання цих робіт і змусить понести додаткові витрати

«Програма є дуже корисною та дає співвласникам, об’єднаним в ОСББ, можливість здійснити капітальний ремонт таких важливих елементів , як покрівлі та інженерних мереж. Однак, мешканці ОСББ не можуть скористатись програмою співфінансування ремонтів через затримки», - зауважує депутатка.

Що пропонує Неля Васюта:

  1. Встановити чіткі терміни подачі та завершення приймання заявок на капремонти.
  2. Визначити терміни  оголошення конкурсу та підготовки  тендерної документації, підписання договорів про співпрацю.
  3. Встановити чіткі критерії відбору будинків до участі у фінансуванні програми: основним із яких має бути дата звернення із заявою, а у разі аварійної ситуації  висновок спеціальної комісії.

І, найголовніше, передбачити збільшення фінансування програми згідно з поданими заявками на 2022-2023 роки.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.