Версія для друку

Ігор Зінкевич пропонує призначати керівників департаменту міської мобільності на конкурсній основі

Призначати керівників департаментів та комунальних підприємств без конкурсу стало уже поганою традицією у Львові.

Адже відповідно до чинного законодавства, прийом на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України.

Однак у міській раді цю процедуру навчились «обминати». У Положенні про департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради та його структури взагалі не передбачено конкурсної основи призначення керівника департаменту.

«На жаль, при формуванні цього документу не було враховано, а ні думки львів’ян, а ні позиції моєї з колегами з комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності про важливість процедури конкурсу при обранні директора департаменту. Саме тому, резонанс, який виник у суспільстві може бути врегульовано лише внесенням змін до Положення про департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради та його структури», - переконаний Ігор Зінкевич.

Щоб припинити свавілля, Ігор Зінкевич просить внести зміни до Рішення № 855 від 01.10.2021р. «Про затвердження Положення про департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради та його структури», в частині 3, п. 3.1., а саме, «Департамент очолює директор, якого призначає на посаду та звільняє з посади Львівський міський голова за результатами конкурсу, у порядку, визначеному законодавством».

Крім цього, задля контролю депутат просить надати копію посадової інструкції директора департаменту міської мобільності. 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради