Версія для друку

У Львові висадили Парк пам‘яті, присвячений загиблим Героям

 

 

До Дня захисників та захисниць у Львові створили Парк пам'яті, висадивши 96 іменних дерев, присвячених загиблим у зоні АТО/ООС Героям. Одне з висаджених дерев присвятили Івану Пасевичу – загиблому Герою 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, чоловіку депутатки Львівської міської ради Олени Пасевич. Про це розповідає депутатка фракції «Європейська Солідарність» Ольга Посипанко.
 
«Парк Пам'яті був ідеєю нашої колеги-соратниці Олени Пасевич. Сьогодні ми виконали її бажання і закрили перед нею своєрідний борг. Адже це була її ідея, аби в деревах жила пам'ять про загиблих Воїнів України. Ми посадили міцне, велике дерево на честь Івана Пасевича – Героя України, чоловіка нашої Олени, батька маленької Марії, яка сьогодні була тут з нами. Маленька дівчинка проходитиме тут і бачитиме, як у Парку пам'яті росте це деревце. Для родин це дуже важливо, а для нас сьогодні це знакова подія. І ми щасливі, що нам це вдалося», - Ольга Посипанко.
 
Парк пам'яті у Львові символічно облаштували неподалік від Меморіалу пам'яті Героїв Небесної Сотні, для усіх львів'ян він стане особливим місцем, запевняє депутатка фракції «Європейська Солідарність» Анастасія Окряк.
 
«Ми спільно з родинами загиблих висадили яблуні, груші та інші квітучі дерева, які цвістимуть одне за одним, зберігаючи пам'ять про українців, які віддали найцінніше - своє життя. Заснування такого парку – ідея нашої Олени Пасевич, яка опікувалася і допомагала родинам військових», - Анастасія Окряк.
b_558_744_16777215_00_images_Громадська_участь_подяки_IMG_8740.jpeg
 
Символічно, що останнім робочим проєктом Олени Пасевич - був саме Парк пам’яті. І сьогодні депутати спільно з родинами загиблих втілили його в життя. Допоки людину пам’ятають - доти вона живе. Жертва її – не марна. Справа її – буде жити, переконує голова фракції ЄС Петро Адамик.
 
«Олені за життя не вдалось реалізувати лише одного проєкту – живого Парку пам’яті за загиблими новітніми героями України. Впевнений, що таке місце пам'яті потрібне усім нашим дітям, які повинні виховуватись на правильних цінностях та ідеалах!». 
 
Депутат процитував слова Олени Пасевич:
«Мене підтримують родини загиблих, ветерани та діючі військові. Упевнена, що не так важко знайти місце та висадити іменні дерева на честь кожного загиблого львів’янина. Цей парк буде нагадувати нам, що мирне небо над головою має свою ціну. Це буде візуалізація того, що зміст жертовності наших Захисників саме у продовженні життя!", - Олена Пасевич.
 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.