×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

В «Голосі» пропонують створити при парках наглядові ради

Наглядові ради при парках могли би покращити співпрацю адміністрації парків, громадських активістів, представників депутатського корпусу і виконувати контролюючу функцію, зокрема стежити за якістю виконання робіт у парках. Таку пропозицію під час круглого столу “Зелені зони Львова” висловила Марія Чижишин, депутатка “Голосу” у Львівській міській раді, заступниця голови комісії екології, природокористування та енергозбереження.

На її думку, до складу таких наглядових рад мали би входити активісти, представники екологічного департаменту, екологічної інспекції, представники депутатського корпусу та адміністрація і працівники парків, зокрема садівники.
“Такі наглядові ради могли би формувати концепцію та стратегію розвитку парку, збирати інформацію від громад про те, як це бачить громаду, доносити до громади те, що може бути реалізоване в парках”, - вважає депутатка. Крім того, наглядові ради могли би виконувати контролюючу функцію, зокрема відстоювати та реалізовувати бюджет, контролювати закупівлі, контролювати якість виконання робіт.

Наглядові ради могли би збиратися раз на місяць і тримати на контролі питання розвитку парків та допомагати спільно втілювати концепцію розвитку парків.
Також Марія Чижишин озвучила потребу до кінця року максимально затвердити межі парків.

Вона також висловила пропозицію активніше інтегрувати міські парки до туристичної інфраструктури, оскільки багато туристів вже бачили основні туристичні об'єкти Львова і могли би зацікавитися відвідуванням парків. Тому варто розвивати екомаршрути та інтегровувати львівські парки в туристичну сферу.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.