Версія для друку

Озеро Стосика повернуть громаді Львова

11 травня на засіданні комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради депутати погодили проєкт ухвали «Про визначення водойми «Озеро Стосика» на вул. Замарстинівській водним об'єктом загального користування та зміну виду використання земельної ділянки». 

Дотепер, як йдеться в Інформаційній записці до проєкту ухвали, ця земельна ділянка площею 0,9969 га належала ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод» і мала вид використання – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

«Прийняття цієї ухвали дозволить забезпечити збереження рекреації на вул. Замарстинівській та визначити водойму «озеро Стосика» водним об’єктом загального користування», - зазначається в Інформаційній записці.

Заступник голови постійної комісії землекористування та агломерації Львівської міської ради Любомир Мельничук наголосив: «Це правильне рішення. Відтепер, згідно з документацією, озеро буде озером, а не технічною водоймою. І найголовніше, у чому у нас є загальне бачення, - це озеро не може бути ліквідоване».

Нагадаємо, що депутати у 2020 році підтримали е-петицію і була розроблена дорожня карта з її реалізації.

У петиції, зокрема, зазначається: «Саме озеро Стосіка унікальне своєю давньою історією (ми знайшли зображення озера на картах ще 1783 року). На цьому озері зараз мешкають дикі качки та справжні річкові черепахи. Озеро є місцем відпочинку багатьох людей. Озеро, за даними управління екології ЛМР, є найчистішим у Львові».

 Фото – ІА «Твоє Місто».