Версія для друку

Депутати затвердили бюджет розвитку Львівської міської територіальної громади на 2021 рік в частині житлово-комунального господарства

25 березня на пленарному засіданні Львівської міської ради 49 депутатів проголосували за бюджет розвитку Львівської міської територіальної громади на 2021 рік в частині житлово-комунального господарства.

 Цією ухвалою депутати затвердили розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів із будівництва, реконструкції і реставрації об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об’єктами у 2021 році.

Голова постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Наталія Шелестак поінформувала про ті зміни, які були напрацьовані у бюджетній комісії. Зміни полягають у тому, що депутати, зокрема, збільшили видатки на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ і ЖБК, капітальний ремонт вулиці Старознесенської. Депутати погодили збільшення видатків районним адміністраціям на ремонт доріг і тротуарів,  капітальний ремонт з каналізуванням вулиці Розточчя – Нагірної, додатково вирішили виділити ще 2 млн грн на облаштування підйомників для людей з інвалідністю.

Підтримали пропозицію виділити 50 млн грн на придбання автобусів – за умови, що ті автобуси не будуть придбані у країн-агресорів.

В ухвалі також зазначається, що всі кошти будуть погоджувати з комісією фінансів та планування бюджету.

Також депутати підтримали пропозицію постійної комісії охорони здоров'я про виділення додаткових 14 млн грн на заклади охорони здоров'я міста для облаштування додаткових ліжок.

Депутат Львівської міської ради Петро Адамик назвав цю ухвалу компромісною і наголосив на тому, що буде підтримувати її, тому що не хоче поставити під загрозу наше місто.