×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові працюватиме 10 бригад з проведення вакцинації від COVID-19

Депутатська комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради заслухала інформацію управління охорони здоров’я про підготовку до 1-го етапу вакцинації.

Відтак, за інформацією в. о. начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Наталії Літвінської, відповідно до заяви міністра охорони здоров’я України Максима Степанова перший етап вакцинації  від COVID розпочнеться у лютому 2021 року. Міністерство розробило Дорожню карту з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021 – 2022 роках, якою визначено етапи проведення вакцинації.

За її словами, на першому етапі проведуть вакцинацію медиків, які працюють безпосередньо із хворими на COVID-19, працівників мобільних бригад екстреної медичної допомоги, та людей, які перебувають у хоспісах. У Львові працюватиме 10 мобільних бригад.

Депутати погодили виділення з міського бюджету 1 млн 360 тис. грн на матеріальне забезпечення закладів охорони здоров’я. Голова комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради Валерій Веремчук зазначив, що мова йде про проведення першого етапу вакцинації.  Ці кошти скерують на закупівлю обладнання, засобів індивідуального захисту, дезинфікуючих засобів, спеціальних лікарських середників для запобігання алергічних реакцій, розхідних матеріалів, пального та видатків на амортизацію автомобілів.

Далі це питання розглянуть на засіданні постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

 

Фото - умовне.