×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутати підтримали фінансування ремонту у приймальному відділенні лікарні швидкої допомоги

Члени комісії фінансів та планування бюджету розглянули питання щодо погодження коштів для завершення ремонтних робіт у відділенні невідкладної медичної допомоги у сумі 11 млн грн, а також на придбання ще однієї ангіографічної установки у сумі 30 млн грн.

Головний лікар Олег Самчук пояснив, що в межах програми уряду лікарня швидкої допомоги може виграти обладнання на близько 120 млн грн.

«Ми можемо це зробити за умови, якщо проведемо своїм коштом ремонт приймального відділення. Держава виділяє нам 5 млн грн, а місту потрібно дофінансувати ще 11 млн грн».

Член фінансової комісії Роман Федишин під час обговорення зазначив, що у цьому питанні потрібно також врахувати потреби і інших лікарень.

«Наше з вами завдання – забезпечити рівний доступ усім лікарням до фінансування, тому я пропоную доручити керівникам 8-ї лікарні та дитячої лікарні на Орлика також подати на комісію розрахунок, що їм найнеобхідніше». 

Крім цього, Олег Самчук повідомив, що в лікарні швидкої допомоги зараз лікується 168 пацієнтів з ковідом. «Раніше в рік ми замовляли кисню на 2 млн грн. Зараз будуть поставки на 9 млн грн в рік. Розхід кисню максимально великий, тому лікарні потрібна своя киснева станція».

Голова комісії Вікторія Довжик, своєю чергою, зазначила, що на останній сесії депутати скерували кошти на ремонт ізоляційно-діагностичного корпусу  8-ї лікарні. «Прохання, щоб головні лікарі дали загальну картину фінансування лікарень і розставили ці питання за пріоритетами. Адже якщо киснева установка коштує 18 млн грн, а зараз ми витрачаємо по 8-9 млн грн тільки на заправку кисню, то, звісно, оптимальніше купити установку» . 

У підсумку члени комісії підтримали доручення управлінню охорони здоров’я скласти перелік найнеобхідніших потреб для лікарень Львова, де лікуються хворі на ковід.