×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

На бюджетній комісії депутати заслухали інформацію про виконання міського бюджету Львова за перше півріччя 2020 року

На засіданні постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради депутати заслухали інформацію щодо виконання міського бюджету м. Львова за червень і перше півріччя 2020 року.

Директор департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук поінформував, що план щодо доходів до міського бюджету за червень 2020 року виконаний на 90, 2 %, недовиконання становить 54,4 млн грн. При цьому за попередні місяці від часу введення карантину суми недопоступлень були значно більшими: у квітні вони становили 125, 6 млн грн, і  план доходів був виконаний  на 80, 2 %, а у травні до міської скарбниці не надійшло 109, 8 млн грн, і виконання запланованих показників було на рівні 83 %.

Недовиконання за червень відбулось за рахунок таких джерел, як податок на доходи фізичних осіб, плата за оренду майна комунальної власності, плата за надання адміністративних послуг, плата за розміщення зовнішньої реклами.

Депутат, член постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Юрій Кужелюк виокремив причини таких мінусів: «По-перше, мінуси з точки зору тих пільг, що ми надали підприємцям до закінчення карантину. Друге, у всій державі є мінус. Потім спостерігаємо зменшення виробництва – це теж мінус. На транспортних підприємствах мінуси у зв’язку з тим, що люди не їздили і не купували квитки. От воно все і накопичилося. Таким чином мінус назбирався, і він буде надалі зростати».

За словами голови комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Вікторії Довжик, не виконується бюджет розвитку.  Ситуацію з виконанням бюджету розвитку Олег Іщук назвав катастрофічною. За інформацією посадовця, за 6 місяців не надійшло до плану від відчуження майна комунальної власності 118, 5 млн грн, або 82,9 %, і  від продажу землі  - 93,5 млн грн, або 84 %.

«У цілому за 6 місяців цього року до бюджету розвитку не надійшло 176 млн грн доходів. Це не дало змоги повністю розрахуватись з підрядниками за виконані роботи, а також закупити необхідне медичне обладнання», - зазначив Олег Іщук.

Начальниця управління комунальної власності Львівської міської ради Інна Свистун поінформувала про ситуацію з  відчуженням майна комунальної власності у м. Львові. На доручення депутатів Інна Свистун підготує довідку про ненадходження. На наступному засіданні бюджетної комісії депутати вирішили заслухати інформацію профільного управління Львівської міської ради про ситуацію з відчуженням землі.