×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Отець Роман Прокопець розповів про діяльність Центру Опіки Сиріт і презентував депутатам концепцію Дому милосердя

14 лютого на пленарному засіданні сесії ЛМР виступив отець Роман Прокопець, голова Центру Опіки Сиріт УГКЦ представив концепцію Дому милосердя святого Миколая, в якому планують об’єднати всі проекти Центру Опіки Сиріт. 

«Центр Опіки Сиріт разом із капеланами і волонтерами працює понад 10 років. Сотні потребуючих, сотні сімей, зокрема і сімей наших героїв, отримали і отримують допомогу – духовну опіку і підтримку. Найголовніше, ми їх відпускаємо тоді, коли вони готові вже самостійно крокувати в цьому житті», - зазначив отець Роман.

У концепції Дому милосердя святого Миколая представлені різні проекти, які Центр Опіки Сиріт на сьогодні здійснює у різних куточках Львова і області, а також і в перспективі може здійснювати, відповідаючи на потреби сьогодення, в яких перебувають діти-сироти і потребуючі.

Дім милосердя міг би розташуватися у приміщенні на вул. Короленка, 7. Там є всі для його діяльності умови. Зараз справа про приміщення на вул. Короленка, 7 набула резонансу у різних прошарках нашого населення, починаючи від самих дітей. Надходять листи до голови ЛОР і ЛОДА  з проханням розглянути і передати приміщення для Центру опіки сиріт. На жаль, ті об’єкти, які нам пропонувала обласна рада, це було таке насміхання, це були приміщення-руїни. На вул. Короленка, 7 є ще територія, футбольний майданчик, який ми використовуємо для дітей", — розповів отець Роман Прокопець, голова Центру Опіки Сиріт.

Отець Роман Прокопець зачитав лист, який надійшов від моральних авторитетів міста - почесних громадян Львова Мирослава Мариновича, Ігоря Калинця, Андрія Содомори та Ігоря Юхновського голові Львівської ОДА, голові ЛОР і депутатів ЛОР.

У листі зазначають, що Центр опіки сиріт Львівської архиєпарії УГКЦ займається харитативною діяльністю багато років та акцентує свою діяльність на духовності, використовуючи спорт та різноманітні заходи, як забрати сиріт з вулиці. Волонтери зосереджені на вихованні дітей у повазі до старших і один до одного. Дітям допомагають віднайти орієнтири і знайти своє місце в житті. Чи можливо ці речі купити за гроші? Звичайно, ні. Однак для їх плекання потрібно створити максимально відповідні умови. На сьогодні волонтерам Центру бракує гідного приміщення для розширення та реалізації подальших проектів. Тому ми просимо депутатів ЛОР та очільників Львівщини, керуючись гуманітарними та етичними нормами, вирішити питання передачі приміщення на вул. Короленка, 7 на користь опіки над сиротами. Ваш вклад у цю шляхетну справу продемонструє вашу щиру зацікавленість у  вихованні достойного майбутнього.

Уся ця турбота та тепло, які отримують сьогодні від небайдужих добрих людей, допоможе їм міцно стати на ноги та зробити їх кращими громадянами, працівниками і сусідами. Чим більше ми посіємо добра сьогодні, тим більше пожнемо його плодів у майбутньому», - зазначається у листі.

Також отець Роман Прокопець звернувся до депутатів ЛМР і надалі підтримувати ініціативу Центру опіки сиріт у прагнення створення Дому милосердя на вул. Короленка, 7, подякував за усі ініціативи, які вони вже здійснили. «Хочу звернутись до кожного з вас — надалі підтримувати цю добру ініціативу, щоб Дім милосердя був у Львові на вул. Короленка, 7. Дякую за всі ініціативи, які вже були здійснені з вами. Прошу, щоб за років 5−10 нікому не було соромно, а щоб ми гордились, що такий Центр є у Львові. це змінить соціальне обличчя нашого міста», - зазначив отець Роман Прокопець.

Надія Гербовка.