×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Львівський історичний музей звільнили від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. М. Лисенка, 23-а у 2018 році

11 жовтня на сесії ЛМР депутати звільнили у 2018 році комунальний заклад Львівської обласної ради “Львівський історичний музей“ від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. М. Лисенка, 23-а. Цю ухвалу підтримав 51 депутат ЛМР.

Ухвалу було прийнято, розглянувши звернення комунального закладу Львівської обласної ради “Львівський історичний музей“. З цього питання доповідала на сесії директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Земельна ділянка на вул. Лисенка, 23-а площею 0,1889 га на основі договору від 30.01.2007 передана в оренду Львівському історичному музею для обслуговування будівлі Музею визвольних змагань України.

Депутат Львівської міської ради, член комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Юрій Кужелюк зазначив: «Музей, згідно із законодавством, має платити орендну плату. Мабуть, музей не може платити орендну плату. Львівська обласна рада буде фінасувати музей, а потім він платитиме орендну плату. Це недоцільно. Як, правило, такі установи ми звільняємо від сплати орендної плати».

Довідково. У Музеї визвольних змагань України розміщено експозицію найвизначніших подій в історії України. Зокрема це бойовий шлях легіону Українських Січових Стриільців, події національно-визвольної революції (1917 – 1921) в Наддніпрянській Україні та Галичині (УНР, Гетьманат Скоропадського, ЗУНР), Західна Україна у складі Польщі (1929 – 1939), та в період сталінського режиму (1939 – 1941).

У Музеї експонуються прапори військових формувань та парамілітарних організацій, зброя, військові мундири, мистецькі баталістичні твори, музичні інструменти, театральні костюми артистів українських театрів, скульптурні портрети Симона Петлюри, Дмитра Вітовського, Євгена Коновальця, предмети побуту.