×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Про підсумки пленарного засідання

На пленарному засіданні 15 лютого депутати заслухали і затвердили звіт про виконання міського бюджету Львова за 2017 рік.  Як повідомив Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР, звіт схвалений виконавчим комітетом і розглянутий на комісії фінансів і планування бюджету.

«Уточнений обсяг доходів загального фонду міського бюджету м. Львова на 2017 рік без врахування міжбюджетних трансфертів затверджений в сумі 4412,2 млн. грн. За 2017 рік до загального фонду бюджету без врахування міжбюджетних трансфертів надійшло 4564,3 млн. грн., що складає 103,4 відсотка до уточненого плану на 2017 рік або більше на 152,1 млн. грн. В порівнянні з минулим роком надходження до загального фонду бюджету м. Львова збільшилися на 1045,1 млн. грн., або на 29,7%.

Забезпечено виконання плану всіх джерел надходжень, крім податку на прибуток підприємств комунальної власності, єдиного податку, частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств, що вилучаються до бюджету, державного мита та плати за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів.

Податку на доходи фізичних осіб надійшло 2655,5 млн. грн., що складає 104,6 відсотка до плану на рік або більше на 117,7 млн. грн. У порівнянні з минулим роком надходження податку на доходи фізичних осіб у 2017 році збільшилися на 685,6 млн. грн.».

Львівська міська рада звернеться до Верховної Ради України, щоб усі напрацювання, які є у Львові щодо соціальної підтримки бійців АТО, зокрема, забезпечення їх житлом, лягли в основу державних програм соціальної підтримки бійців. Про це повідомив сьогодні під час пленарного засідання міський голова Львова Андрій Садовий.

«Мусимо звернутися до Прем’єр-міністра, до Верховної Ради України, щоби всі ці напрацювання, які в нас є, лягли в основу державних програм, щоб всі категорії учасників, які мають мати державну підтримку, її мали реально. Тому що ми у Львові насправді перебираємо на себе частково функції держави, забезпечуючи наших хлопців всіма тими можливостями, які дає місто. А це, в першу чергу, має робити держава.

Я би просив, щоби також було офіційне повідомлення стосовно кооперативного житла, щоби ми розрахували наші можливості, щоб інформація була максимально публічна. Тому що в цій ситуації потрібна максимальна публічність і максимальна відкритість», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Депутати Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про створення Львівського комунального автотранспортного підприємства № 2».

Як повідомила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту, необхідність створення АТП-2 викликано тим, що станом на сьогодні фактично є призупинена робота АТП-1 через арешт майна і рахунків.

«Станом на зараз основне призначення АТП-2 – це мати можливість придбати транспортні засоби для забезпечення перевезення пасажирів міста Львова. Вважаю, що створення АТП-2 і можливість придбати автобуси – це захід тимчасового характеру.

Після прийняття ухвали буде вжито ряд заходів, спрямованих на реалізацію цієї ухвали зареєструємо юридичну особу, відкриємо рахунки в банках, на наступній сесії будемо передбачати внесення змін до бюджету для фінансування».

АТП-1 продовжує діяти в такому самому режимі, як воно діє. Питання сплати боргів нікуди не зникає. Не сплачено без відома депутатів жодної копійки цього боргу, але це не означає, що його сплачувати не треба. Проблема боргу має бути вирішена. Також ми розглядаємо можливість вилучення автобусів з-під арешту, оскільки автобуси належать громаді», - розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Відповідно до прийнятої ухвали, у Львові створено Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 2 (скорочена назва ЛК АТП № 2). Затверджено статутний капітал Львівського комунального автотранспортного підприємства № 2 у розмірі 0,5 млрд. грн.

Також депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу «Про заходи для запобігання шахрайському відчуженню об'єктів майнового комплексу колишнього Львівського автобусного заводу». Її зачитав депутат Маркіян Лопачак. Ухвалу прийняли без обговорення 56 голосами.

На сесії Львівської міської ради затвердили Програму «Музей Міста» на 2018-2022 роки, яка дозволить зменшити динаміку падіння кількості відвідувачів музеїв серед місцевих мешканців та гостей м. Львова.

Програма «Музей Міста» є довготривалим спільним проектом Львівської міської ради та Громадської спілки «Музей Міста» із залученням музеїв міста, освітніх закладів, наукових установ, громадського сектору та бізнесу. Всіх осіб та організацій, зацікавлених в реалізації Програми, об’єднує спільна мета — створення нової музейної інституції задля зростання якості культурних заходів, підвищення довіри до музеїв та популяризації музейної справи у місті.

Під час сесії Львівської міської ради затвердили міську цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2020 роки. Метою програми є покращення та модернізація автопарку, обладнання пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, дислокованих на території міста Львова. Ухвалу підтримали 58 депутатів. На програму з міського бюджету у 2018 році передбачили 5 млн. грн.

Загалом, під час пленарного засідання прийнято – 80 питань, відхилено – 40, вилучено – 10, перенесено – 8.