×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Управління екології проведе повторне обстеження озер на вул. Тракт Глинянський, - Ірина Оршак

Комісія екології та природокористування ЛМР на своєму засіданні звернулась до Лисиничівської сільської ради з проханням надати інформацію щодо вжитих заходів для очищення водойми на вул. Тракт Глинянський, 152.

Як розповіла голова комісії Ірина Оршак, Личаківська районна адміністрація повідомила про очищення поверхневих вод озера за адресою вул. Тракт Глинянський, 152, у якому стався викид невідомої речовини внаслідок чого загинула риба .

«Озера використовує агрофірма «Провесінь» і нещодавно там стався викид якоїсь невідомої речовини, внаслідок чого загинула риба. Проте, за інформацією комісії, яку надали мешканці, насправді нічого не зроблено. Тому ми зобов’язали управління екології провести на місці повторне обстеження».

Крім цього,  Ірина Оршак повідомила, що на адресу комісії надійшли відповіді з місцевої прокуратури щодо передачі на розгляд документів про правопорушення до Нацональної поліції, а також від державної екологічної інспекції щодо того, що керівництво агрофірми «Провесінь» притягнуто до адміністративної відповідальності.

«Також стало відомо, агрофірма «Провесінь» має в оренді земельні ділянки і тільки одне озеро, але насправді використовує чотири озера без дозвільних документів. А відповідно до плану зонування Личаківського району, який був затверджений в грудні 2016 року, ця територія має бути рекреаційною», - зазначила Ірина Оршак.