×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища проводить моніторинг тимчасових споруд районів Львова

Члени комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища вивчають питання продовження договорів оренди тимчасових споруд районів Львова.
Як зазначив голова комісії Ігор Телішевський, уже розглянуто перелік тимчасових споруд трьох районів Львова: Галицького, Сихівського та Личаківського.
«У багатьох випадках ми виявляємо певні порушення, наприклад, деякі МАФи не встановлені або не відповідають зазначеним площам. Ми беремо все це на замітку, щоб розібратись по кожному об’єкту окремо. Відтак будемо продовжувати договорити оренди на цей рік підприємцям, які мають усі необхідні документи, проте якщо є грубі порушення, то, зрозуміло, ми цього робити не будемо».
Зі слів секретаря комісії Сергія Іваха, за результатами розгляду формуються два окремі списки. В одному - ті об’єкти, до яких немає жодних зауважень, і другий – до яких є зауваження і які будуть вивчатись ретельніше.
« Під час засідань ми виявляємо, що в інформації, яку нам подають адміністрації, є багато розбіжностей. Зокрема, фотографії, розміри ТС часто не відповідають дійсності. За деякою інформацією, у місті виникла тенденція, коли підприємці намагаються збільшити розміри тимчасових споруд до розмірів земельної ділянки, яку вони орендували раніше. Я вважаю, що ми маємо зупинити цю «хвилю», тому наша комісія дала протокольне доручення райадміністраціям провести інвентаризацію у районах, щоб ми володіли точною інформацією щодо розмірів ТС, які є на сьогоднішній день».

Додамо, що згідно з ухвалою «Про внесення змін до ухвали міської ради від 23.04.2015 № 4526 «Про затвердження Положення про порядок розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові та Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у м. Львові» прописана нова процедура укладання договорів оренди окремих конструктивних елементів благоустрою та доопрацьований перелік документів, які необхідно подати для отримання паспорта прив’язки.
Детальніше:

https://drive.google.com/drive/folders/0B8w9cJQex8NpRWxNaTRzSHZtbUU