×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Підсумки роботи Львівської міської ради за 2016 рік

Своїми думками про підсумки роботи Львівської міської ради за 2016 рік поділився секретар ради Анатолій Забарило.

1.Організація роботи нової каденції Львівської міської ради
У році, що минає нам вдалось закласти фундамент роботи ради. За цей рік прийнято новий Регламент ради, Положення про постійні комісії. Особливий акцент було зроблено на забезпечення відкритості та прозорості у роботі ради. Зокрема, ці документи передбачають оприлюднення порядків денних, протоколів засідань постійних комісій, а це, в свою чергу, дає змогу мешканцям ознайомлюватись із діяльністю депутатів, інформацією про діяльність ради загалом. Це ті речі, яких в попередніх каденціях не було. Серед основних новацій – суттєве розширення переліку інформації, яка оприлюднюється на сайті міськради, встановлено чіткі терміни її оприлюднення. Також системними і звичними стала публікація мап питань порядків денних . Тож тепер будь-який громадянин може побачити, які питання стосуються його вулиці чи мікрорайону, що розглядатимуть на пленарному засіданні. Під час розгляду земельних або архітектурних питань, згідно з Регламентом, оприлюднюється не лише проект ухвали чи пояснювальна записка, а й план земельної ділянки і техпаспорт об’єкта.
Що важливо, цього року з’явилась практика виступів представників громади під час сесії. Тільки під час пленарних засідань було надано 145 разів громадянам право виступу. Підозрюю, що це є більше, ніж всі попередні каденції разом взяті. Прийнято навіть спеціальне положення, яким регламентуються виступи під час сесії. Дуже часто мешканцям це дозволяє донести свою думку до міських обранців. Крім цього, закінчено роботу з оцифрування ухвал Львівської міської ради за всі каденції. На цей час місто Львів єдине, в якого є цифровий архів усіх ухвал у відкритому доступі.
Прийнято принципове рішення – відмовитись від паперових документів і перейти на електронний документообіг, в тому числі матеріалів засідань. Вірю, що з наступного року вдасться поводити засідання без друкованих копій. Розпочато роботу над Статутом міста.
Днями було оприлюднено громадянською мережею «Опора» індекс публічності місцевого самоврядування, за результатами якого за рівнем відкритості та прозорості депутатський корпус Львова посів 2 місце в загальноукраїнському рейтингу. За останній рік ми піднялись з 13-го місця на 2-ге. Тобто депутатський корпус досяг значного поступу у цьому питанні.


2. Співпраця з громадою
2016 рік сміливо можна назвати роком громадської участі. Міською радою запроваджено багато механізмів співпраці з громадою. Зокрема, прийняті нові Положення про громадські слухання, е-петиції, громадський бюджет, соціально-культурні проекти та громадські ради. Ми одними з перших створили громадську раду при управлінні «Секретаріат ради», до якої ввійшов 21 представник ГО. Для того, щоб ініціювати громадські слухання тепер достатньо зібрати 75 підписів, а не 10 тисяч, як було раніше. Також ми запровадили онлайн-трансляцію громадських слухань. Успішно запроваджено механізм електронних петицій - більше 660 поданих е-петицій, 21 з яких набрала більше тисячі голосів.
Найбільш успішним нашим проектом є громадський бюджет – 265 поданих заявок, більше 23 тисяч львів’ян проголосувало. Наразі це найкращий досвід в Україні, адже найбільша кількість людей, що взяли участь в голосуванні і на реалізацію проектів було спрямовано найбільше коштів – 17.5 млн. грн. Тобто за всіма критеріями цього року це був знаковий проект. Мешканці та депутати зробили все, що їм належить у 2016 році, розраховую, що виконавчим органам вдасться якісно реалізувати ці проекти у наступному році.

3. Вирішення проблемних питань, важливі програми розвитку міста
На мою думку, у році, що минає, нам вдалось забезпечити злагоджену роботу законодавчої і виконавчої гілок влади. Прийняли один з найбільших бюджетів розвитку серед усіх міст України. Завдяки цьому вдалося вирішити багато важливих питань міста.
Було прийнято принципове рішення - за кошти міста допомагати львів’янам-учасникам АТО, адже діє Комплексна програма підтримки антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Львова. Таким чином місто фактично розділило із державою відповідальність соціального захисту воїнів АТО.
Також рада пішла принциповим шляхом надання допомоги не установам, а кращим спеціалістам. У цьому році були втілені програми допомоги «Кращий вчитель», «Кращий дитячий тренер», згідно з якими фахівці отримували фінансову допомогу у розмірі 25 тисяч гривень за свої успіхи.
Проривом року можна сміливо назвати розвиток транспортної інфраструктури міста. Міська рада затвердила відповідну програму, а робоча група вже працює над запровадженням електронного квитка. У 2016 році було закладено 200 мільйонів гривень на придбання нових автобусів, проводились капітальні ремонти старих трамваїв і тролейбусів. У місті з’явилось багато нових дитячих і спортивних майданчиків.

4. Виклики року
Незважаючи на те, що було налагоджено системну працю депутатського корпусу, рік минув під постійним тиском. У нас немає закритих засідань, кожен мешканець може переглянути онлайн-трансляцію або прийти на саме засідання. Практично жодне пленарне засідання не відбулось без спроб його зірвати. Хоча це подавалось як тиск громадськості, вже зараз ми розуміємо, що це мало певний тенденційний характер. І причина тут не в поганій роботі депутатського корпусу, скоріше навпаки – очевидно не всім до вподоби якісна та конструктивна робота ради та виконавчих органів. Наприклад, для мене досі є загадкою дивні штурми сесійної зали, якщо абсолютно з усіх питань депутати надають можливість виступити представникам середовищ та громадських організацій. Львів і Львівська міська рада фактично стали заручниками великої політики.
Безперечно найбільшим викликом року є трагедія, яка сталась на Грибовицькому сміттєзвалищі. Внаслідок цього було закрито полігон на Збиранці, відповідно, місто зіткнулось із великим навантаженням. Ціною великих зусиль нам все ж вдається тримати місто в чистоті.
На загал у міській раді є розуміння ситуації та велике бажання допомогти виконавчим органам у її вирішення. Об’єктивно – на наступний рік це буде найбільшим завданням для міської ради, міського голови та виконавчих органів. Переконаний, що депутатський корпус докладе максимум зусиль, щоб прийняти виважені та мудрі рішення щодо розв’язання цієї проблеми на користь громади міста Львова.