×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

Львів відвідала делегація Житомирської міської ради

DSC0870.JPG

Львівську міську раду відвідала делегація працівників Житомирської міської ради на чолі із міським головою Сергієм Сухомлином. У рамках візиту члени делегації зустрілись з міським головою Львова Андрієм Садовим, секретарем ради Анатолієм Забарилом, ознайомились з роботою управлінь та департаментів Львівської міської ради.

Керівник Секретаріату Львівськох міської ради Юрій Лукашевський  в ході візиту ознайомив присутніх з роботою управління та його підрозділів, актуальними питаннями, зокрема, впровадженням електронних петицій та e-урядуванням. Водночас Олександр Кобзарєв, директор департаменту «Адміністрація міського голови» докладно розповів про розробку та втілення Стратегії міста Львова.

Як повідомив міський голова Житомира Сергій Сухомлин, найбільше зацікавлення викликає досвід Львова у сфері співпраці із громадськими організаціями, а також стратегічне планування розвитку міста.   

«Насамперед ми приїхали вивчити досвід розвитку Львова. За останні кілька років Львів став культурним центром України, центром інновації. У вас створений львівський  ІТ-кластер, цікавим є перетворення міста на арт-об’єкт. Цей досвід потрібен Житомиру також. Зараз ми разом із Києво-Могилянською бізнес-школою працюємо над візією міста Житомира, і через візію виходимо на стратегію».

Зі слів Сергія Сухомлина, у Житомирі активно працюють над проектами, які є пріоритетними для міста.

« На останній сесії ми проголосували за створення індустріального парку. Уже є 7 заявок від іноземних компаній-інвесторів, які хочуть працювати в місті. Важливо, що за останній рік іноземний бізнес пішов у Житомир, створено  близько тисячі робочих місць. Повна потужність – 5 тисяч робочих місць, що для Житомира є багато».      

Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж розповіла, що у раді працює 42 депутати, які представляють 6 фракцій: БПП «Солідарність»,ВО «Батьківщина», об’єднання «Самопоміч», опозиційний блок, «Свобода» і Радикальна партія.

«Основним моїм завданням було об’єднання депутатського корпусу, адже близько 60% ради – це нові депутати. Я вважаю, що на цей час рада працює консолідовано, голосування проходить у нормальному режимі».

«Найперше чим ми займаємось – це оновлення рухомого складу житомирського трамвайно-тролейбусного управління, - зазначила начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник,  - поставлено на потік покращення ремонтної складової. Якщо раніше за рік ремонтувалось 3-4 тролейбуси, то тепер запланована набагато більша кількість».

За словами Вікторії Климчук-Побережник, управління працює над графіком руху, щоб він був більш точним і зручним для пасажирів.

«Ще одне питання це тарифи на перевезення, вони зараз є збитковими, ціна квитка у електротранспорті – 2 грн., у маршрутках – 3 грн. Також є соціальна проблема - стосунки між водіями і пасажирами. Для цього проводимо тренінги для водіїв, перевізники залучають психологів, які працюють з ними. А з мешканцями працюємо через соціальну рекламу та оголошення».