×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Про підсумки пленарного засідання

На останньому пленарному засіданні депутати підтримали ухвалу щодо неконституційності та несправедливості підняття тарифів та комунальних послуг для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. Відповідно до ухвали львівські депутати вимагають встановити мораторій до 01.01.2017 на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, а саме: електричну енергію, природний газ, теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з гарячого водопостачання і водовідведення для населення у Львові.

Зокрема, голова фракції «Громадянська позиція» Юрій Кужелюк запропонував додати пункт про вимогу проведеня реформи тарифної політики.


Також депутати Львівської міськради прийняли зміни до бюджету розвитку Львова на 2016 рік. За відповідне рішення проголосував 41 депутат. Як повідомила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, цією ухвалою депутати розподілили 215 млн. грн. з бюджету розвитку, які надійшли від перевиконання міського бюджету за перше півріччя. Відповідно до змін депутати скерували 35 млн. грн. на гаряче водопостачання Львова, 15 млн. грн. – на закупівлю апаратів дихання для установ охорони здоров’я, 4 млн. грн. – на облаштування спортивних та ігрових майданчиків. Ще 3 млн. грн. скерують у статутний фонд ЛКП «Рембуд» для ремонту квартир учасників АТО.


Львівська міська рада під час пленарного засідання ухвалила комплексну програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури смт. Рудне, Брюховичі та міста Винники на 2016-2020 роки.

За словами депутата ЛМР Ольги Посипанко, це має бути спільна праця депутатів місцевих рад Рудно, Брюхович, Винник та Львова.
«Сподіваємось також на підтримку держави та області, адже важливі соціальні та інфраструктурні проекти, які потребують великого за обсягами фінансування та реалізації у довгостроковому періоді, можливо впровадити в рамках державних та регіональних програм», – пояснила депутат і додала, що цьогоріч вдало вирішуються проблеми громад за рахунок Конкурсу мікропроектів Львівської обласної ради, де заходи фінансуються з трьох джерел – коштів обласного бюджету, міського бюджету та громади. Крім того, активні громади можуть бути учасниками різноманітних грантових проектів та залучати кошти міжнародних організацій», – зазначила Ольга Посипанко.

Крім цього, депутати Львівської міськради збільшили податок на нерухоме майно, крім земельних ділянок на чверть відсотка. За відповідне рішення на сесії проголосували 38 депутатів.

Як зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, раніше мешканці платили близько 6 грн/м2. Із першого січня 2017 року ця плата зросте до понад 7 грн/м2.

Як йдеться в ухвалі, з 1 січня податок на нерухомість у першій зоні становитиме 1,25% від мінімальної заробітної плати. У другій зоні - 1%, а у третій - 0,75%.

Депутати Львівської міської ради затвердили програму співфінансування придбання житла сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування на 2016-2025 роки. За відповідну ухвалу проголосували 48 депутатів. Як йдеться в ухвалі, 70% вартості житла сплачуватиме міська рада, а 30% – опікуни дитини-сироти. Ухвала передбачає, що сиротам купуватимуть однокімнатні квартири.

Загалом, на сесії депутати розглянули 173 питання, прийняли – 144, вилучили – 2, перенесли на наступну сесію 3 питання, відхилили – 25.

Ознайомитись із проектом ухвал – https://www.lvivrada.gov.ua/publichna-informaciya/proekty-uhval/item/5474-proekty-uhval-oprylyudneni-u-2016-roci

Результати голосуванняhttps://www.lvivrada.gov.ua/zasidannia/rezultaty-golosuvan/item/5967-rezulytaty-golosuvannya-plenarnogo-zasidannya-14-07-2016