×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Спільне звернення щодо проведення чергового пленарного засідання Львівської міської ради

Шість депутатських фракцій Львівської міської ради підготували звернення до громадськості Львова щодо проведення наступного пленарного засідання. Подаємо звернення повнотекстово:

9 червня 2016 року наше місто опинилося за крок до кровопролиття. Вважаємо, що картинки штурму приміщення Львівської міської ради на національних телеканалах це не ті приводи, які мав би продукувати Львів для інформаційного простору нашої держави. Переконані, що в час неоголошеної російсько-української війни на сході країни Львів має демонструвати інший підхід до ведення місцевої політики та врегулювання конфліктів. Насильство ще ніколи не приводило до порозуміння, а призначення винних не вирішувало саму проблему.
Трагедія, яка сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі, має об’єднати усіх нас для пошуку оптимального шляху вирішення питання поводження зі сміттям у місті Львові, а не стати приводом для зведення політичних порахунків.
За часи незалежності України у Львові неодноразово виникали гострі соціальні питання, які змушували десятки, сотні і, навіть, тисячі львів’ян приходити під стіни Ратуші із словами протесту та вимогою до депутатів і міського голови вжити тих чи інших заходів. В таких випадках народні обранці завжди надавали слово для виступу на пленарному засіданні представникам протестуючих громадян і спільно радилися та шукали шляхи виходу із ситуації в інтересах громади міста.
Громадськість нашого міста завжди була мудрою і вимогливою, але виваженою і не схильною до насильства. Саме завдяки такій позиції львів’ян у нашому місті доступ до адміністративної будівлі міської ради є вільним і навіть у такі складні для держави часи як проведення АТО для мешканців міста ніколи не було перешкод для того, щоб прийти і подивитись як працюють їхні обранці.
Психологічний та фізичний тиск на депутатів безпосередньо у сесійній залі, серед яких майже третина жінки, аж ніяк не може бути ознакою принциповості чи патріотизму і жодним чином не наближує наше місто та країну до перемоги у війні чи у питаннях євроінтеграції. Не ставимо під сумнів право громадян на протест. Проте звертаємо увагу, що протест повинен бути виражений у формі, притаманній цивілізованим суспільствам.
30 червня 2016 року відбудеться чергове пленарне засідання Львівської міської ради. Сесійна зала міської ради має обмежену кількість місць і об’єктивно не може вмістити усіх охочих.
Для вирішення цієї проблеми Львівська міська рада однією з перших серед міських рад України запровадила онлайн трансляції пленарних засідань в мережі Інтернет та на великому екрані в холі Ратуші. Запрошуємо усіх охочих переглянути події пленарного засідання Львівської міської ради через інтернет-трансляцію на lvivrada.gov.ua.
Бажаючих виступити на пленарному засіданні та донести до депутатів думку середовищ, які вони представляють, просимо до проведення пленарного засідання подати інформацію у Секретаріат міської ради із зазначенням свого представника, причини та теми виступу на пленарному засіданні. Гарантуємо резервування у сесійній залі місць для таких представників та голосування за надання їм слова.
Прихильників силових методів ведення дискусій та вирішення конфліктів запрошуємо доєднатися до лав Збройних Сил України.
Дякуємо громаді міста Львова за мудрість та розуміння!
З повагою
Фракція «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді
Фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Львівській міській раді
Фракція «Громадянська позиція» у Львівській міській раді
Фракція «Громадський рух «Народний контроль» у Львівській міській раді
Фракція «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» у Львівській міській раді
Фракція «Українська галицька партія» у Львівській міській раді