×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

Львову надали грант для реконструкції очисних споруджень

У Львівській міській раді підписали угоду щодо залучення кредитів від ЄБРР і НЕФКО, гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля для реалізації проекту реконструкції очисних споруджень та будівництва біогазової станції.

Загалом сума кредиту – 27,5 млн. євро. З цієї суми кредит ЄБРР становить до 15 млн. євро, кредит НЕФКО - 5 млн. євро, а також до 7,5 млн. євро - інвестиційний грант E5P, основним донором якого є Європейський Союз, йдеться у прес-релізі організації.

«Цей проект надзвичайно важливий, адже очисні споруди почали працювати у Львові у 1964 році і сьогодні використовуються. Цей проект давно в очікуванні для реалізації. Свого часу, ми працювали над цим проектом з Північним інвестиційним банком, потім вони передали цей проект ЄБРР і мені приємно, що дуже фахово була проведена експертиза, дуже фахово були враховані всі найновіші дослідження та технології, які сьогодні є в Європейському Союзі. Ми сьогодні маємо дійсно історичний момент – підписуємо угоду, маючи  партнерах і ЄБРР, і європейські фундації, які також виділяють грант – 7,5 млн євро. Це дуже велика довіра до нашого міста», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Голова депутатської комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Остап Доскіч вважає, що підписання угоди є важливим кроком загальноукраїнського масштабу. Позаяк цей проект розпочинається зі Львова, а згодом буде поширений на інші міста України.

«Сьогоднішня подія є надзвичайно важливою. Однією з головних проблем реконструкції мереж міста є очищення стічних вод, оскільки це є причиною неприємного запаху у Львові. Новий проект дозволить «Львівводоканалу» модернізувати цей процес, а також встановити станцію для виробництва біогазу та когенерації».

Назар Бичишин, голова комісії фінансів та планування бюджету ЛМР, наголосив, що завдяки підписаній угоді, Львів став лідером на ринку України із залучення грантових і кредитних коштів.