×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 126
Неможливо завантажити XML-файл

Депутати заслухали звіт керівників «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго»

Комісія інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР під час засідання заслухала інформацію щодо встановлення загальнобудинкових лічильників у Львові.

 Як розповів директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж, підприємствозагалом обслуговує 1630 будинків. На цей час уже встановлені лічильники теплової енергії у 1294 будинках. Крім того, цього року заплановано обладнати лічильниками ще 176 помешкань, більшість з яких закуплені.

Віталій Камінський, головний інженер «Залізничтеплоенерго» зазначив, що програма встановлення загальнобудинкових вузлів обліку теплової енергії у 2015 році була виконана у повному обсязі. Загалом «Залізничтеплоенерго»  подає тепло у 524 будинки, з них обладнано лічильниками  505 житлових будинків, ще залишається встановити у 19-ти .

Голова комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Остап Доскіч наголосив, що попри те, що лічильник тепла фіксує реальну величину використаної теплової енергії, і мешканці платитимуть за фактично спожите тепло, все ж варто не забувати про утеплення будинків.

«Цю проблему слід вирішувати в комплексі. Встановлення лічильників на тепло, безумовно, допоможе економити витрати. Але так само важливо утримати тепло в домівці і зменшити його витрати. Відтак містянам варто подбати про заміну вікон та утеплення будинків. Для цього можна скористатись  програмою співфінансування на утеплення будинку, 70% коштів на яке можна отримати із міського бюджету, а інші 30% повинні надати самі мешканці будинку».

На думку Остапа Доскіча, ще одним важливим питанням, яке потребує вирішення, це - каналізування міста, адже близько 10% вулиць Львова ще не каналізовані.

«У титульних списках бюджету розвитку, який зараз формується, ми хочемо включити максимальну кількість об'єктів, які потребують модернізації вуличних мереж. Нагальною проблемою також є заміна дощоприймачів, на яких встановлять гідрозатвори, що нейтралізують неприємний запах. З цього огляду вкрай важливим є підписання угоди з ЄБРР щодо реконструкції очисних споруд та будівництва біогазової станції».