×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл

Шляхово-ремонтні підприємства звітували про готовність до зими

Під час засідання комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР депутати заслухали звіт шляхово-ремонтних підприємств Львова про готовність до зимового періоду. 

Як повідомив Валерій Самойленко, начальник відділу благоустроюуправління інженерного господарства ЛМР, на балансі міста перебуває 130 одиниць комунальної  техніки. Серед них – 32 піскорозкидувачів, 25 підмітальних машин, 27 тракторів, 9 грейдерів, 19 екскаваторів, 18 самоскидів. У 2015 році проведена закупівля 7 одиниць спецтехніки на суму 6 мільйонів гривень. У цілодобовому режимі працює диспетчерська служба на базі Галицького ШРП.  

Станом на 1 грудня 2015 року в наявності є 12 000 м.куб. піскосоляної суміші. На думку Валерія Самойленка, цього достатньо для посипання вулиць у зимовий період. Також цьогоріч планують провести пілотний проект щодо заміни піскосуміші на інший реагент, безпечний для навколишнього середовища. Позаяк пісок забиває каналізаційну систему міста.

Зі слів голови комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Остапа Доскіча, найактуальнішою проблемою ШРП є оновлення дорожньо-ремонтної техніки.

«У кожного ЛКП є близько 25 одиниць транспортних засобів. Проте у них немає достатньої кількості сучасної техніки для ремонту доріг. А для того, щоб ШРП могли ефективно працювати, забезпечуючи якісний ремонт вулиць, вони повинні мати хорошу техніку. Тому ми попросили керівників, щоб вони підготували свої пропозиції щодо оновлення транспорту. Сподіваюсь, після того, як розглянемо ці пропозиції, ми зможемо закласти кошти на їх придбання у бюджеті розвитку Львова на 2016 рік».  

Крім цього, Остап Доскіч наголосив на потребі закупівлі спеціальної техніки для центральної частини міста.

«У Львові є певна специфіка, адже для вузьких вулиць центральної частини міста потрібна спеціальна вузькогабаритна техніка для снігоприбирання та посипання. В перспективі можна було закупити такі авто у львівського «Електрону». Ще одна можлива проблема, яку потрібно розв’язати –  приватні авто, які перешкоджають проїзду снігоприбиральної техніки. Відтак міська рада має знайти спільне вирішення цієї проблеми, щоб в разі потреби оперативно розчистити вулиці Львова».