×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Версія для друку

У місті запрацює «Креативний квартал»

Депутати затвердили інвестиційний проект для реалізації інвестиційного проекту «Креативний квартал», умов конкурсу і конкурсної документації з вибору інвестора.

Відповідно до ухвали, метою цього інвестиційного проекту є створення осередку для зустрічей та співпраці українських підприємців, журналістів, рекламодавці, митців та громадських діячів.  А завдання проекту – запустити сценарій інноваційної економіки у країні, перетворивши Львів у Центр креативного підприємництва та StartupCity.

Інвестиційний проект включає такі компоненти: стартап-бокси – офісні приміщення для новостворених компаній, центр навчання та розвитку дітей, креативні воркшопи, інвестиційне кафе, прес-центр, майстерня-клуб, цифрова лабораторія і т. д.

З метою реалізації проекту «Креативний квартал»  виділено ряд будівель та споруд на вул. Д. Виговського, 57, які за результатами інвестиційного конкурсу передаватимуться інвестору в оренду на 50 років. Протягом перших двох років з дня укладення договору оренди, інвестор зобов’язується реставрувати та здійснити реконструкцію будівель та споруд на вул. Д. Вітовського, 57, зберігаючи їх первинний вигляд. На термін виконання робіт з реконструкції інвестор звільняється від орендної плати.     

Андрій Карбовник, депутат ЛМР висловив думку, що при оголошенні інвестиційного конкурсу варто зобов’язати інвестора створити у «Креативному кварталі» музей Львівського трамваю.