×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл

Маленькі львів’яни оздоровляться в Карпатах

Відповідно до Програми оздоровлення та відпочинку дітей Львова, яку ухвалили депутати Львівської міської ради, понад 130 маленьких львів’ян отримають безкоштовний відпочинок та оздоровлення влітку. Це рішення також підтримав виконком Львівської міської ради під час свого засідання.

Зі слів голови комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення ЛМР Остапа Іваськевича, програма оздоровлення та відпочинку дітей Львова передбачає виділення 565 тисяч гривень на рік та буде реалізована з червня цього року через дитячо-юнацькі молодіжні клуби. Кошти, виділені на оздоровлення, розділять порівну по шести районах Львова, що дасть змогу придбати путівки для дітей в оздоровчі заклади.

За кошти міського бюджету матимуть змогу оздоровитись діти, які потребують особливої соціальної підтримки:

• діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

• діти з малозабезпечених та багатодітних сімей;

• діти, які мають статус постраждалих від Чорнобильської, Скнилівської катастроф;

• діти з інвалідністю, які потребують особливих умов для оздоровлення (у супроводі батьків);

• талановиті, обдаровані діти (призери міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, спортивних змагань) та інш.

Як пояснили в управлінні сім`ї, молоді та спорту ЛМР, щороку на оздоровлення дітей в таборах надаються путівки, які фінансуються з державного, обласного та міського бюджетів. Для того, щоб отримати їх, мешканці мають подати заяви та пакет документів через Центр надання адміністративних послуг.

Розпорядниками коштів міської програми є мережа УДЮМК – установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів. Для узгодження списку дітей на їх базі будуть створені робочі групи, в які увійдуть працівники управління у справах дітей та соціальних служб.

Додамо, що у підпорядкуванні управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради перебуває два стаціонарних   дитячих заклади оздоровлення і відпочинку  у  Сколівському  районі Львівської області: „Ватра” (с. Гребенів ) і „Старт” (с. Коростів). Крім цього, запланований відпочинок у таборах Івано-Франківської та Закарпатської областей.