×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Версія для друку

У Стрийському парку відновлять оранжерею

Комісія природокористування, охорони довкілля та благоустрою ЛМР затвердила кошти на капітальний ремонт оранжереї Стрийського парку. На цей проект передбачено 1 млн 300 тис грн. з міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2015 році.

Зі слів, начальника відділу охорони парків, лісопарків та ландшафтів ЛМР Наталії Партики, на цей рік заплановано повністю відновити оранжерею. Зокрема, буде проведено ремонт існуючого каркасу, поміняють склопакети, системи опалення та освітлення.

Крім того, цьогоріч відновлять центральну алею парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Залізна Вода». На потреби благоустрою передбачено 995 тис грн. На цей час розроблена проектно-кошторисна документація, яка проходить державну експертизу.

Також серед питань, які розглянули члени комісії - звернення ГО «Молодіжно-спортивного об’єднання соціально-активних молодіжних ініціатив» щодо збереження озера у парку «Горіховий гай».

«Ми є ініціативною групою, яка вже впродовж чотирьох років прибирає цей парк, чистить озеро, - пояснив керівник ГО «Молодіжно-спортивне об’єднання соціально-активних молодіжних ініціатив» Андрій Породко -   Ми готові це робити і надалі, але наших зусиль замало. Потрібно, щоб нас підтримали на рівні міста. Наші волонтери чистять озеро, а через рік бачимо знову розкидані пляшки, сміття. Тому ми з погодження комісії плануємо розробити конкретний план заходів для збереження озера у парку «Горіховий гай».