×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові можуть підняти ціни за паркування

Депутати постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства підтримала проєкт ухвали підготовлений департаментом міської мобільності та вуличної інфраструктури щодо підняття плати за паркування транспортних засобів на території м. Львова.

Як може змінитися тарифна сітка?

  • На 10 грн (з 30 до 40 грн) збільшиться ціна за паркування на закритому майданчику в 1-й паркувальній зоні
  • На 5 грн збільшиться ціна паркування на відкритому майданчику в 2-4 зонах паркування (з 10 до 15 грн, з 5 до 10 грн в залежності від зони).
  • Паркування у вихідні дні стане платним у всіх зонах
  • На 20% збільшиться вартість місячного абонементу з паркування для мешканців прилеглих до відкритих майданчиків будинків (з 599 до 710 грн)
  • На 20% збільшиться вартість піврічного абонементу з паркування для мешканців прилеглих до відкритих майданчиків будинків (з 1 400 до 1680 грн)
  • На 50% збільшиться вартість місячного та піврічного абонементу з паркування для мешканців прилеглих до закритих майданчиків будинків

Зі слів, голови комісії, депутата ЛМР Андрія Шевціва, ціна рекомендована департаментом міської мобільності та вуличної інфраструктури, остаточно буде затверджуватися під час сесійного засідання. Проте, на його думку, ціна має бути піднята, оскільки підприємство, яке обслуговує майданчик з паркування має оплачувати зарплату працівнику, який здійснює обслуговування паркувальних систем, забезпечувати належний санітарний стан території, там має бути прибрано в будь-яку пору року тощо.

Також варто зазначити, що Департаментом мобільності було запропоновано і вищі тарифи, проте депутати в комісії рекомендували зважено підійти та збільшити ціну до економічно вигідної. Відтак вийшли на компроміси щодо вартості паркування.

Щодо  4-ї зони паркування, то на думку депутатів, там доцільно облаштувати своєрідну територію комфорту для тих водіїв, які їдуть з інших міст до Львова у справах, проте, з тих чи інших причин, не мають бажання їхати власним авто до центру.

«Такий водій має мати можливість залишити своє авто, скористатися туалетом, купити собі води чи кави, підкачати колесо тощо. Інакше вони будуть паркуватися на території торгових центрів і це вже сьогоднішні реалії», - прокоментував Шевців.