×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Львівські спортивні шкільні ліги цьогоріч проведуть змагань на 3 млн грн

Комісія культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради погодила виділення з бюджету 3 000 000 грн для підтримки проєкту "Львівські спортивні шкільні ліги".

«Цьогоріч ми передбачили 3 млн грн на такі шкільні ліги і це дуже круто, що Львів взагалі переймає такий чудовий закордонний досвід, який запропонували започаткувати керівник управління освіти Андрій Закалюк та начальник управління спорту Антон Нікулін. Цей напрям дуже круто популяризовано закордоном і дає насправді свої результати – багато дітей залучено у спортивний процес. І я маю надію, що цьогоріч ми культивуємо три види спорту, а вже на наступний рік ми задіємо набагато більше видів спорту у шкільних лігах», - пояснила голова комісії Лейла Мелесова-Вальчак.

Нагадаємо, Львівська міська рада у грудні 2022 року ухвалила Програму підготовки, проведення та розвитку проєкту "Львівські спортивні шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади на 2023-2026 роки». Львівські спортивні шкільні ліги – спортивні змагання, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду функціонування подібних заходів.

Головна мета проєкту – створити атмосферу спортивного свята під час проведення спортивних ліг серед учнів закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади. Кожна школа формуватиме свої збірні команди з різних видів спорту, які змагатимуться між собою на рівні районів і міста та матимуть свою індивідуальну символіку. Такий формат використовують у США У 2023 навчальному році заплановано провести ЛСШЛ з трьох видів спорту: футзалу, баскетболу та волейболу у період із січня до травня. Йдеться саме про міські загальноосвітні школи, а не спеціалізовані спортивні заклади.