×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Львів прощається з Героєм Геннадієм Кранцевичем

Завтра, 31 жовтня, Львів попрощається з Героєм  Геннадієм Кранцевичем, який загинув у бою з російськими окупантами. Прощання відбудеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Об  11:00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Коротка біографія:

Геннадій Кранцевич (13.12.1965-19.10.2022). Уродженець селища Новоайдар Луганської області.

Навчався у Новоайдарському ліцеї Новоайдарської селищної ради. Здобув вищу освіту у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля за спеціальністю «проєктний менеджмент».

У мирний час працював завідувачем у місцевому колективному сільськогосподарському підприємстві та головним зооінженером Сорокинського (тоді – Краснодонського) району Луганської області. Згодом обіймав посаду завідувача організаційного відділу Новоайдарської районної ради.

Учасник АТО. Виконував бойові завдання у населених пунктах Авдіївка та Вугледар Донецької області і селищі міського типу Станиця Луганська. Згодом обіймав посади у Новоайдарському та Щастинському територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Луганської області.

У 2021 році був призначений начальником відділення поточних бойових дій 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації разом із родиною переїхав до Львова. У березні став на захист України від окупантів у лавах 115-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України.

За особисту мужність був нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани» Міністерства оборони України.

У Геннадія Кранцевича залишилися дружина, син та донька.