×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Програми сприяння розвитку львівських товаровиробників та стартап-культури продовжили до 2022 року

16 вересня на пленарному засіданні депутати продовжили дію двох програм. Зокрема, підтримали ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради від 29.01.2015 № 4270 «Про затвердження Програми сприяння розвитку львівських товаровиробників на 2015-2021 роки». За ухвалу проголосувало 56 депутатів.

Директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич зауважила:  «Ми 2022 рік продовжуємо дію дуже корисної програми нашим найбільшим промисловим підприємствам».

Це щорічна програма, відповідно до якої надається пільгопонижуючий коефіцієнт промисловим підприємствам за сплату орендної плати за землю.

"Йдеться про знижки місцевому бізнесу на оренду міської землі, відшкодування за участь у виставках, маркетингову підтримку, проведення спеціальних навчань та ще цілу низку заходів, спрямованих на розвиток промислового виробництва й інших форм підприємництва, збільшення інвестицій і забезпечення економічного зростання Львова.

Малий і середній бізнес є основою наповнення міського бюджету (через сплату ПДФО дає левову частку усіх податкових надходжень) і головним працедавцем для українців (саме дрібні підприємці, а не великі олігархічні структури, створюють 75% робочих місць в Україні). Тож маємо підтримувати", - зазначив Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

Також депутати підтримали Програму підтримки розвитку стартап-культури (підприємництва) у м. Львові до 2022 року. За відповідну ухвалу проголосувало 56 депутатів.

Метою Програми є стимулювання розвитку стартапів у м. Львові через фінансову, менторську, інформаційну підтримку.