×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл
П'ятниця, 05 лютого 2016 02:00

Депутати ухвалили програму безоплатного харчування для дітей пільгових категорій

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У міській раді затвердили Програму безоплатного харчування дітей постраждалих учасників Революції Гідності та учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Як повідомила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР, відповідно до внесених змін до Закону України «Про загальну середню освіту», надання безкоштовного харчування учням 5-11 класів із малозабезпечених сімей не передбачено. Відтак пропонується ухвалити Програму, яка б надала право на безоплатне харчування дітям, згаданих категорій, що отримували харчування до кінця 2015 року.

Зі слів Зоряни Довганик, на цей час у 5-11 класах загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова навчається 500 дітей із малозабезпечених сімей, а також 10 дітей постраждалих учасників Революції Гідності. Згідно з проведеними управлінням освіти розрахунків, потреба в коштах на 2016 рік для безоплатного харчування дітей із малозабезпечених сімей становить 791 тисяч гривень, (вартість харчування однієї дитини в день становить 11, 30 грн.), а безоплатного харчування дітей постраждалих учасників Революції Гідності – 13,16 тисяч грн. (вартість харчування однієї дитини в день становить 9,40грн).

Голова комісії гуманітарної політики Тетяна Іванів зазначила, що зважаючи на фізичне та емоційне навантаження на дітей під час навчання, питання безоплатного харчування є надзвичайно актуальним. Під час засідань комісії проводились зустрічі із батьками дітей пільгових категорій та педагогами, які висловлювали переконливе прохання поновити харчування.

«Я вважаю, що несправедливо було позбавляти дітей обідів відповідно до змін у законодавстві. Тому це дуже позитивний крок, що місто взяло на себе цей обов’язок, позаяк діти пільгових категорій справді потребують безоплатного харчування впродовж дня».

Читати 1674 разів